perjantai 8. maaliskuuta 2013

Jääleikki meni plörinäksi :)

SatuSivellin-blogi  haastoi leikkimään jäällä. Innostuin kovasti ajatuksesta ja menin pikaisesti tiskikaapille etsimään rasiaa mihin jääleikin aloittaisin. Useinhan on tapana leikkiessä, että voi tapahtua jotain arvaamatonta..niin tapahtui sitten minun leikilleni :)

Löysin kaapista pyöreän muoviastian ja mehupullojen korkkeja. Ajattelin, että tehdäänpäs jäähän korkeilla koloset. Niinpä kaivelin kiviaarteitani painoiksi. Alku näytti ihan mielenkiintoiselta. Tämä versio lähti siis jäätymään.



Seuraavaksi kaivelin pakastimesta viime kesän aarteitani, eli lisäsin koloihin apiloita ja vettä.


Sitten luulin keksineeni hyvän idean, hyödynnän jääleikin niin, että voin nauttia siitä tuplasti. Ryntäsin pesuhuoneeseen ja hain sieltä purkin laventelijalkasuolaa. Kaadoin sitä seuraavaan jääkerrokseen. Hyvältä näytti ja ajatus tuntui mukavalta. Saisin samalla illaksi saunaan ihanan jalkakylvyn, kun asettelisin jääpalan vatiin ja kuumaa vettä päälle. 


Sitten minun jääleikkini alkoikin mennä jo hieman yli. Vauhtiin kun pääsee, niin ajattelin saavani ihania jääkiteitä ja kuvioita, kun lisään vielä valkoista merisuolaa ja vettä yhden kerroksen...Hyvältä vaikutti idea. Ei yhtään järki luistanut...


No, tottakai suola sulattaa jään, joten kun aamulla menin pakastimesta hakemaan jääleikkiäni se oli suorastaan plörinää. Vesi hölskyi kupissa ja kaadoin teokseni lumihangelle. Ei kovin erikoiselta näyttänyt. Nappasin pikaisesti valokuvan, ja kippasin suolat ja ohuet jääpalat sekä apilat takaisin kuppiin. Nyt ne odottavat saunassa, että illalla pääsevät pesuvatiin, minun jalkojani suolaamaan :)  Näinkin voi siis käydä, mutta olen oppinut, että epäonnistuneista aineksistakin voi saada aikaiseksi ihan hyvän ja mielenkiintoisen jutun ;)


26 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen ja hauska tarina. Tästä tehtävästä tulikin ihan sarjakertomus miten kivaa on leikkiminen. Ajattele miten paljon aivonystyrät saivat työtä suunnittelussa, joten homma ei mennyt hukaan :)

    Minun ensimmäinen levy meni säpäleiksi kun kaatui asettaessani pystyyn valoa vasten. Nyt on jo kolmas jäätymässä.

    Hyvää Naistenpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä rakastan tarinoita ja sarjakertomuksia :) Onneksi aivonystyräni saivat tehtyä töitä vaikka mönkään menikin.
      Odotan innolla jäälevyäsi.
      Hyvää Naistenpäivää myös sinulle !

      Poista
  2. Tämä olikin hauska Jääleikki-tarina, mistä syntyi kaunista plörinää apilankukkien kera:) Hienoa, kun olit ottanut kuvia erivaiheista.
    Omakin työ etenee verkkaisesti "hyvien ideoiden" takia :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että pidit tarinastani. Ehkäpä jääleikin olikin tarkoitus olla yllätyksellinen, koska niin innokkaasti valokuvasin sen eri vaiheita.

      Poista
  3. Voi sinun kanssasi. Ihana. Nyt en voi muuta kun nauraa höröttää, hyväntahtoisesti.

    Teit kuitenkin kaikkien aikojen jalkakylvyn :)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että toilailuni saa sinut höröttömään :) Todellakin kaikkien aikojen jalkakylpy, muistan varmasti tämän kylvyn pitkään.

      Poista
  4. Kaunis laventelinsininen plöräys lumihangella täyttää kaikki leikin tunnusmerkit.:))

    Itse olen myös oppinut "kantapään kautta", että suolavesi ei jäädy. Yrtin kerran innoissani tehdä jäälyhtyä säilykepunajuurien liemestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, leikit ovat joskus plöräyksiä.
      Minä olen niin paljon opetellut asioita" kantapään kautta ", että olen siinä jo mestari. Ihana, että sinäkin olet oppinut suolaveden tempaukset !

      Poista
  5. Nuo keskimmäiset ovat kuin vahaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, olen kyllä mehiläisvahan kanssa leikkinyt, eli tutulta sekin materiaali kuulostaa ;)

      Poista
  6. Nauran taasen kyyneleet silmissä näitä sinun temppujasi. Mutta pääasiahan on, että lopputulos on hieno. Ja se on!!!

    Näin sen leikin kuuluu mennä. Ei jäädä suu mutrussa huokailemaan, vaan illalla saat ihanat jalkakylvyt vielä kaupan päälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvasin, että saan sinut tempauksellani tikahtumaan nauruun ! Pitäähän minun tarjota teille ystäväiseni sirkushuveja, että päivänne on naurua täynnä :) Lopputuloshan on ihan minun näköiseni katastrofaalisen kaunis plöräys !

      Poista
  7. Ihana kertomus! Minäkin eka yrityksellä luulin tekeväni hienoja sinisiä raitoja akryylivärillä, sen jälkeen siitä ei näkynytkään läpi mitään. Hangella se olisi ollut kivan sininen ympyrä, vaan kun ei ole sitä hankea, joten tein uuden. Sinullehan tuli hieno kuva lopputulokseksi, leikki kannatti ja yllätyksellisyys onkin tämän leikin jippo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän tässä leikissä onkin niin hauskaa, kun luulemme tekevämme jotain hienoa ja lopputulos onkin vielä hienompi ;)
      Leikkiä kannattaa aina !

      Poista
  8. heh, voisi ihan luulla että tämä oli minun tekojani! Apilat olivat kuitenkin hienoja hangella, joten siitäpä sait kuvan ja postauksen. Hyvää jalkakylpyaikaa vain sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu..meillä taitaa olla semmoinen luonne, että teemme ensin ja sitten vasta ajattelemme... Olemme siis erittäin nopealuontoisia :) Nautin jalkakylvystäni varmasti. Sillä on paljon hienompi tarina, ajatella miten tylsää olisi jos olisin kaatanut suolan suoraan pesuvatiin...

      Poista
  9. Ensimmäinen kuva antoi kieltämättä odottaa paljon - ja kaikki odotukset täyttyivät, tosi eri tavoin. Värit hangella ovat tosi kauniit ja kaupan päällisiksi saimme jännittävän kertomuksen ja makeat naurut. Kiitos :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotukset voivat täyttyä joskus aika erilailla mitä aluksi kuvittelee ;) Lopputulos voi siltikin olla hyvä. Jääleikkini on selvästi ollut täydellinen, sillä se on kirvoittanut niin monet naurut :)

      Poista
  10. Äläs nyt, sait aikaseksi aidon näköistä kevään jää hileistä lunta.
    Ei mennyt hukkaan, kun jalkakylvyksi.
    Se kun on niin mukava kokeilla kaikkea, tiedän, tulee myös väliin innostuttua..;)

    VastaaPoista
  11. Ei tämä ollutkaan niin helppo leikki kuin aluksi tuntui. Jää on aika konstikas, suolajää varsinkin :) Hauskan tarinan sain meidän iloksi ja ikimuistoisen jakakylvyn:)

    VastaaPoista
  12. viimeinen alin kuva on upea tulos.. tosi hieno

    VastaaPoista
  13. Vaikka suola pilasi työn, sen loppukuva on tosi taiteellinen.

    VastaaPoista
  14. Mutta lopputulos oli silti kaunis, vaikka vähän plörinäksi menikin,hi!

    VastaaPoista