sunnuntai 12. elokuuta 2012

Onpas ollut aika uskomaton viikko !

Sain keskiviikkona sellaisen soiton joka johti melkomoisiin tapahtumiin.
Syntymäpäivänäni työni kautta tuttavaksi tullut henkilö soitti ja sanoi, että lähdettäisiinkö tänään katsomaan yhtä vanhaa hirsirakennusta. Tottakai vastasin myöntävästi, koska olen pitkään ihaillut vanhoja hirsirakennuksia ja haaveillut joskus saavani sellaisen. No, keskiviikkona astelin kymmenen vuotta tyhjillään olleeseen hirsirakennukseen. Kävelimme kainaloita myöten nokkosissa ja horsmissa. Siinä se sitten oli tämä keltainen talo. Pääsimme avaimella sisään. Talo on ihan kamalassa siivossa sillä siinä on ennen asustellut vanha poikamies, joka on kerännyt kaiken maailman romut ja roskat taloonsa. Kaikesta törystä huolimatta talo teki minuun vaikutuksen, ja niinhän siinä sitten kävi, että nyt olen tehnyt yhden ihanan 80-vuotiaan naisen kanssa sopimuksen hirsirakennuksen siirrosta tontilta pois, sillä ehdolla että talo siivotaan ja tontti jää siistiin kuntoon.
En usko että elämäni aikana minulle toista kertaa tarjotaan tällaista tilaisuutta, eli pakkohan tähän tilaisuuteen oli tarttua. Onneksi siirrolla ei ole aikarajaa eikä aikatauluja. Tulen siis tulevaisuudessa varmaan aika paljon perheeni kanssa viettämään aikaani hirsirakennuksella. Eilen ja tänään olemme siellä siivonneet ja repineet seinähirsiä esille. Tältä yli sata vuotta vanha hirsirakennus näyttää.
10 kommenttia:

 1. Onko sinulla siis tarkoitus siirtää tämä talo omalle tontillesi ja alkaa kunnostaa sitä omaksi kodiksi? Yhden 1906 rakennetun hirsitalon kunnostaneena tiedän, että edessä on mielenkiintoinen ja kiehtova prosessi. Varsinainen historiantunti alkaa nyt, sillä tiedän, että istut yöt kirja nenässä lukien ja etsien ajan tapetteja ja muita malleja ja vapaa-ajat meneekin sitten siivotessa ja purkaessa. Elävää historiaa, mutta työtäkin kyllä. Jopa sait syntymäpäivälahjan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On minulla haaveissa saada tämä talo joskus omalle tontille...En vielä tiedä tuleeko siitä joskus kesä vai talviasuttava, aika näyttää..On mukava kuulla, että sinä olet vanhan hirsitalon kunnostanut, joten neuvoja ja vinkkejä osaat varmaankin minulle antaa. Viime yön jo luin kirjoja, mutta tapeteista en vielä pitkään aikaan haaveile :) Vapaa-ajalle on nyt sitten todellakin siivous-ja purkamishommia.

   Poista
 2. Harvalle sitä noin hulppeata syntymäpäivälahjaa tarjotaan. Onnittelen, saat ainakin aikasi kulumaan ja sinne kalliolle pääset vanhuudenpäiviä viettämään, kunnon hirsitaloon. Tulen sitten kylään ja muistellaan menneitä :-D
  Minulla on nyt kolme ystävää, jotka ovat kaikki käyneet vanhan talon kimppuun. Uskomaton yhteensattuma ihmiselle, joka ei vissisti tekisi mitään tuollaista :-DDDD Niin ja on niillä jotain muutakin yhteistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisihan se aika mukava, jos kalliolle joskus tämän hirsitalon saisin. Siellä voisimme sitten muistella menneitä ;) Sinulla taitaa olla melkoisia ystäviä, kun kolmikko on vanhojen talojen kimpussa, siksi sinä et tekisikään mitään tällaistä ! Sanoisin ainakin omasta puolesta, että pitää olla pikkuisen hullu, kun tälläisiin projekteihin ryhtyy...Niin ja uskon, että sinun ystävilläsi on paljon muutakin yhteistä tietty :)

   Poista
 3. Ohoo! Sanat loppuvat kesken!! Onpas hieno onnenpotku, ihan kokonainen hirsitalo!! Laitahan ahkerasti blogille remonttiuutisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiiiin ! Melkoinen potku joo. Minä yritän aina välillä remonttiuutisia päivitellä !

   Poista
 4. Voi hyvä tavaton mikä onnenpotku!!! Kertakaikkiaan. Tiedossa on paaaaaaaaaljooon työtä ja hammastenkiristystä, mutta ihanaa sellaista! Wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paaaljoon työtä ja hammastenkiristystä on tiedossa varmasti. Olen kyllä tottunut siihen, että hommaan itselleni paljon töitä ja hammastenkiristystä. Tämä viimeisin on nyt jotain sellaista mitä en ole vielä kokenut, joten tämä on nyt käytävä lävitse :)

   Poista
 5. Herzliche Gratulation zum Geburtstag :-)... Ich wünsche dir, das du ein wundervolles Blockhaus bekommst! Das Foto ist toll.
  Herzliche Grüsse, Sichtwiese

  VastaaPoista