tiistai 9. lokakuuta 2012

Chiliviidakko olohuoneessa

Kaksi viikkoa sitten tyhjensin kasvihuoneen, ja siellä kesän ajan asustelleet chilit muuttivat olohuoneeseen. Chilit ovat nyt siis parin viikon ajan nauttineet olohuoneessa olostaan, ja ovat kypsytelleet satoaan. Minulla on nyt oikein värikäs chiliviidakko. Saan tulista piristystä pimeään syksyyn :) Tässäpä muutama värikäs chilikuva.


Pienikokoisimman chilin Birds Eye Babyn siirsin ikkunalaudalle altakasteluruukkuun.

Pieniä sormenpään kokoisia chilejä on aika paljon. Olen niitä kuivatellut ja laittanut tuoreena ruokiin.
Ovat aika tulisia yksilöitä.
Kaleidoskooppi on se olohuoneen isoin roikale, jossa kasvaa myös isoimmat chilit. Nämä yksilöt ovat hitaasti punastuvia, en ole vielä päässyt maistamaan. Ovat kuitenkin ihan mietoja. 


Tässä lähikuva Kaleidoskooppi-chilistä.


Kotona kasvatettuja Italiaanoja olen syönyt kesän aikana, mutta nämä kasvihuoneessa kasvaneet kypsyvät parhaillaan. Komeita ovat nämäkin, ja aika tulisia.


Olen saanut kehiteltyä Italiano-chilistä uuden näköisen lajikkeen, aivan vahingossa :) Aika hauskoja ovat nämä yksilöt. Näillä on kippurähännät, ehkä ne ovat kissachilejä, mau !


Tällä hetkellä kuitenkin komeimpia chilejä ovat ehdottomasti Goats Weedit. Ne muuttuvat lähes mustasta väristä punaisiksi.


10 kommenttia:

 1. Voi elämän kevät! Ihan herahti vesi kielelle kuviasi katsellessa. Minä niin tykkään chilistä, pötkönä ja pippurina!!! On sinulla melkoinen puutarha!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kielelle herahtelee vettä usein, kun chilejä syö...Chilit ovat mainioita sekä pötköinä, että pippureina.

   Poista
 2. Vau, hienoja ja hauskoja kuvia, varmasti herkullisia! Olet saanut ne hyvin kasvamaan. Kuulutkos facebookissa siihen chilien kasvattajien ryhmään -eräs tuttuni kuuluu? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkullisia ovat ja kuulemma terveellisiä ! En kuulu Facebookissa chilikasvattajien ryhmään, olen keltanokka tässä harrastuksessa, eka kertaa kokeilen kasvattamista.

   Poista
 3. Aaah, mitkä chilit. Minullakin on kypsyneitä chilejä niin paljon, että olen voinut huoletta maustaa ruokiani niillä.
  Nostin sen varaston ikkunalle, ettei palellu. Hyvin menestyy sielläkin.
  Ensi kesänä pääsen kokeilemaan sinulta saamillani siemenillä useampaakin lajiketta. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aah...No hyvä, että chilejä riittää. Lisää siemeniä on luvassa, että saat sinäkin chiliviidakon :)

   Poista
 4. Waude! On sinulla valikoima! Toivottavasti selviävät ikkunalla sisällä valmiiksi asti. Ihailen ja katselen kovasti, mutta jätän sinun ruokiisi. Taidatkin olla intialainen jellona :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Chilit ovat kypsyneet nyt vauhdilla, yksi mahtui vain ikkunalaudalle, muut ovat niin isoja, että ovat lattialla. Olen ilmeisesti intialainen jellona :)

   Poista
 5. Mistähän tämä chili-innostus on lähtöisin. Mutta aika monipuolinen kokoelma sinulla onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, Herra, Hot Fatalii minut sai innostumaan, tutustuin häneen työni kautta ja sain häneltä siemeniä. Jos chilit kiinnostaa, niin fatalii.net- sivuilta löytyy tietoa, kuvia ja siemeniä ! Minulta saat kyllä siemeniä, jos innostut kokeilemaan !

   Poista