perjantai 16. elokuuta 2013

Isoja ja pieniä betonisaappaita

Elokuu on odottanut postaustani, nyt on sellainen hetki, että päätin tänne jotain laittaa. Taiteilut ja tuunailut ovat jääneet nyt ajan puutteen vuoksi vähälle. Olen kuitenkin jotain saanut aikaiseksi. Idea tähän hommaan lähti oikeastaan siitä kun lähdin ostamaan korttivärkkejä, kummitytön hääkorttia varten. Tuli sitten höpöteltyä myyjän kanssa sitä sun tätä, ja hän näytti minulle mitä oli tehnyt. Minun piti suunnata sitten heti kirpputorille pienten saappaiden ostoon. Tässä muutama kuva, jotka kertovat, että betonista voi valaa ihania saappaita. Tämän idean toteutin ja olen tyytyväinen lopputulokseen. Uusi idea muhii jo päässä odottaen hyvää aikaa toteutuakseen.


Täyttelin siis vanhoja kumisaappaita betonilla.
                             Pienten saappaiden suuaukkoon pudottelin koristeeksi valkoisia kiviä.


Reilun vuorokauden kuluttua oli vuorossa sitten irrotusvaihe. Puukolla saappaan varret vain halki.                  Lopputulos on minusta kaunis, isoista saappaista kuoritui myös sironnäköiset jalkineet.


Yksinkertainen on kaunista, joten laitoin saappaiden varsiin koristuksiksi pari laatikosta löytynyttä nauhaa. Vanhasta pakettinarusta tein toisen ison saappaan varteen ruusukkeen. Saappaat voisi vaikka maalata, mutta minusta ne ovat kauniimpia ilman maalausta.


34 kommenttia:

 1. Wau mikä idea! Mikä lopputulos. Aivan ihanat. Arvaas kun nuo vähitellen sammaloituvat!!!!! Nauhat piste Iin päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, todella hauska idea. Kannattaa höpötellä myyjien kanssa askarteluostoksilla :)

   Poista
 2. Voi miten upeat nauhoineen.Onneksi en heittänyt reikäisiä kumppareita roskiin.Nyt niille tuli käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, hyvä että et ehtinyt heittää kumppareitasi roskiin ;)

   Poista
 3. No jopas on saappaat. Ei ainakaan heti kannata maalata, ovat niin kauniit juuri noin. Pieni koriste antaa keveyttä saappaille, vaikka taitavat pysyä hyvin pystyssä massansa ansiosta.

  Se himalajanjalkalehti jäi katsomatta. Säästin siihen pari hedelmää sinua ajatellen. Nyt syön ne, etteivät mene piloille :-DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi valita haluaako olla pienissä vai isoissa saappaissa ;)Voihan himalaja ! Meillä oli sitä muuta puuhaa ,niin unohdit himalajanjalkalehden. Pitää ensi kerralla käydä sitä tervehtimässä,hedelmiä olisi ollut mukava maistaa.

   Poista
 4. Voi hitsi mikä idea! Eikä kannata enää koskea, aika hoitaa patinoinnin. Tosi hienot tuli.
  Koska sait itsekin vinkin, niin minäkin kyllä varastan idean...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, en koske en. Ole hyvä vaan, minäkin olin ideavarkaissa ja halusin jakaa sen teille :)

   Poista
 5. Siinähän ne keskustelevat keskenään suihkulähteen äärellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porisevat saappaat juu keskenään. Ovat väliaikaisesti siinä kuvauspaikalla, mutta eivät jää siihen.

   Poista
 6. Suloiset saappaat, pääsevätkö ne raparperilehtilaattojen kaveriksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekkin. Eivät pääse raparperilehtilaattojen luo, ovat eri osoitteessa :)

   Poista
 7. Näitä kokeilimme noita joskus harrastuspiirissä ja nyt sain sysäyksen uuteen kokeiluun.
  Hienosti olet onnistunut ja hyvältä näyttää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että sait sysäyksen uuteen kokeiluun. Minkälaiset saappaat syntyivät harrastuspiirissä?

   Poista
 8. Auts, vähän hirvitti tuo täysin ehyen kengän halkaiseminen, mutta söpöt betonisaappaat niistä sait!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, mietin minäkin. Pohdin,että voisiko saappaat teipata vielä uudelleen kokoon ja valaa, mutta en kokeillut. No, ainakin sain hyötykäytettyä nuo isot reikäiset saappaat.

   Poista
 9. Upiat betonityöt. Tulishan niistä vaikka kukkapurkkejakin jos sais sisustan ontoksi, mutta miten... mainio idea kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin itsekin tehdä nämä ihanat saappaat kotipuutarhaani. Sitten tuli mieleen salaojaputket, sen voisi laittaa saappaan keskelle ja vain reunoille valaa sementin, toivottavasti onnistuu.

   Aurinkoisia elokuun puuhapäiviä Selmalle!

   Tässä netistä kopioimani teksti.

   Tupla-salaojaputki on tarkoitettu tekniseen salaojitukseen: piha- ja tiealueiden, talojen perustusten, pelikenttien ym. rakennettujen alueiden kuivatukseen. Putki on ulkohalkaisijaltaan 110-millinen. Asennusvalmis, sisältää liitosmuhvin toisessa päässä. Salaojaputkessa on kaksinkertainen seinämä: sileä sisäpinta tehostaa virtausta ja itsepuhdistuvuutta, ja aallotettu ulkokuori antaa suuren kuormituslujuuden. Suorat putket asettuvat tarkasti haluttuun kaltevuuteen ilman tukkeutumisherkkiä taskuja.

   Poista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Taisi mennä minulla sementit ja betonit sekaisin, niinhän ne onkin, mutta edellisessä kirjoituksessani pitäisi lukea betoni, tekevälle sattuu...

   Poista
 10. Maanantaina, meidän paikallislehdessä, olivat nämä sinun betonityöt esillä kuvina. Mutta en nähnyt mainintaa, mistä kuvat olisivat peräisin, muistui vaan mieleen, että nämähän olivat jo aikaisemmin esillä täällä sinun blogissa ja pihamaalla :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu..tiedän... Kirjoitin aiheesta pienet ohjeet viiden kuvan kera. Betonisaappaat voivat olla useammassakin Almamedian lehdessä :)Hauskaa, että huomasit !

   Poista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Kokeile nyt jostain raapasta muuan hetki aikaa käydä juttusilla :-)

  VastaaPoista
 13. Perhottarelle ja myös Sinulle, joka tätä luet oikein HYVÄÄ JOULUA ja ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2014!

  VastaaPoista
 14. hauskoja BETONIKUMPPAREITA ! Työkuvissa on jalassasi on valean violetit kumpparit , jos niillä on vaarana joutua betonimuoteiksi, niin STOP ! Vaihtaisitko ne pari vuottta vanhoihin keltaisiin hai-saappaisiin ? Saappaat ihan hyvät,olen vain kyllästynyt väriin,joten joutanevat vaikka muotiksi. Vastailetko tällä palstalla ! Outi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas ylättävä ja hauska postaus. Minua nauratti, kun luin ja ajattelin, että mitä ihmettä, joku haluaa minun saappaani :) No, saappaani ovat ehyet, enkä ole ajatellut niitä vielä betonilla täyttää. Muistaakseni koko on 40 tai 41. Keltaiset haisaappaat kuulostaisivat pirtsakoilta, mutta mikäs niiden koko mahtaa olla, mahtuiskohan ne mun jalkoihin ? Vaihtokauppa ajatuksena on kiva :D

   Poista
 15. Viimeinen postaukseni oli joulun aikaan, tiedän että Sinulla on kiireitä, mutta lennä nyt jo ihmeessä kohti uusia seikkailuja, odotan lukevani niistä jo innolla. Aurinkoisia kevätpäiviä kera lintujen laulun.

  VastaaPoista
 16. Minkä verran betonia isot miehen kumpparit vaatii? Riittääkö se 25kg pariin?

  VastaaPoista
 17. KIITOS IHANASTA NÄYTTELYSTÄ Ylivieskan Akustiikassa! Mandaloita katsellessa pääsi katsoja omassa tajunnan virrassaan vaeltamaan mystiseen maailmaan.Perhoset ja mausteeksi kirjoittamasi runonpätkät kertoivat sinun tunne maailmastasi, kuvatessasi vaikeasti lähestyttäviä herkkäaistisia siivekkäitä ystäviäsi. Luin runoja katsoen perhosta, näin pääsin luontoretkelle ja nautin, nautin, nautin... Odottelen tänne blogiisi näyttelyn satoa.

  VastaaPoista
 18. hieno idea, en olis itse keksinyt tuota.

  VastaaPoista
 19. Perhotar odotan sinun lähtevän lennolle kohti uusia seikkailuja!

  VastaaPoista