tiistai 31. heinäkuuta 2012

Syötäviä kukkia, nam !

Keväällä kylvin kasvihuoneeseen muutamaan purkkiin siemeniä, joista en tiennyt muuta kuin sen, että siemenpussissa luki : Syötäviä kukkia. Nyt ensimmäiset itse kasvattamani syötävät kukat ovat alkaneet kukkia. Olemme niitä jo maistelleet muutamia, mutta eilen keräsin kukkasia illalla ja laitoin pakastimeen. En tiedä mitä nämä kauniit kukat ovat, mutta ne maistuvat hyviltä :) Odotan, että purkeissa olevat muutkin kukat aloittavat kukinnan ja pääsen niitä maistelemaan. Krassit ja kehäkukat eivät ole vielä kukkaloistossa, joten en voi vielä niitä maistella.

Tältä nämä syötävät kukat näyttävät, on sinisiä ja pinkkejä. Tunnistaako joku teistä kukan ? Siemenpussissa ei ole eritelty kukkalajeja, lukee vain syötäviä kukkia.



Pakastimeen laitoin muutaman kukan, ehkä seuraavaksi aukeavat kukat kuivaan tai syön sellaisenaan. Nämä ensimmäiset "aarteet" kuitenkin pakastin.




6 kommenttia:

  1. Oi, upeita kurkkuyrttejä! Kasvavatko ne noin nopeasti? Olen luullut monivuotiseksi kukaksi. Ensi vuonna kyllä kylvän näitä. Ovat erityisen kauniita vaikka jälkiruokahyytelön sisällä tai missä vaan. Mitähän aarteita sinulla vielä kasvaakaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai kurkkuyrttejä nämä kaunokaiset ovat, kiitos tiedosta. Niille löytyy monia käyttötarkoituksia uskon niin. En edes itse tiedä mitä aarteita kasvattelen..Hauskaa on seurailla mitä kylvämistäni siemenistä tulee. Ainakin muutama laventelinsiemen on itänyt. Haaveilen, että niistä kasvaisi hyvät taimet, jotka voisin syksyllä istuttaa maahan.

      Poista
  2. Hihi, minullakin on kaksi itänyttä kurkkuyrttiä, mutta eivät vielä kuki. Maistijaisia siis saadaan meilläkin, kunhan aika koittaa.
    Aamulla muuten leikkasin chiliä aika reippaasti, että jo aluillaan olevat kerkiävät kasvaa syksyyn kuivattavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kappas vaan, meillä on siis samat vinkeet :) Ei ollut viime käynnilläni puhe näistä yrteistä, hauska sattuma, että sinullakin niitä on. Minun pitää päivittää tänne joku päivä chilikuulumiset. Minäkin olen kasvihuonechilejä aika lailla karsinut, osalla on jo ihan puumainen varsi.

      Poista
  3. Justiinsa niin, kurkkuyrttejä ne on ja niitä voi laittaa kakun päälle ja salaattiin!

    VastaaPoista
  4. Joo, kurkkuyrttejä ne ovat. Ne on niin hauskoja, ettei tarvi kylvää kuin yksi, niin kasvimaalla on aina kurkkuyrttejä, milloin missäkin paikassa!

    VastaaPoista