torstai 29. marraskuuta 2012

Dremeli soi !

Olen jo jonkin aikaa haaveillut hankkivani veistoterät, että voisin kokeilla puun veistämistä. Ei ole teriä tullut vielä hankittua, mutta eilen illalla innostuin ottamaan dremelin käteeni. Parisataa vuotta vanha hirsitalon vintillä ollut lankku sai toimia minun koekappaleenani. Illalla sen kanssa meni pari tuntia, ja tänään muutama tunti lisää. Laitoin lankkuun puunsuojaa, ja nyt se sitten ihmettelee tuolla nurkassa minne se joutuneekaan. Jotain kuvioita puuhun tuli. Ensiksi ajattelin piirtää jotain, mutta puussa oli jo valmiiksi omat mallinsa :) Näettekö te lankussani mitään ? Kaikki on vähän vinksin vonkin ;)


17 kommenttia:

 1. No kauniita kuvioita sait siihen tehtyä, ikäänkuin kuivuneita joenuomia. Minullakin on muuten Dremeli, hmmm....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan tyytyväinen, että jotain kuvioita syntyi, kun ensimmäistä kertaa elämässäni puuhun kokeilen dremeliä. Ei muuta kuin laita dremelisi soimaan ja laita blogiin esille mitä kuvioita sinun dremelisi teki :)

   Poista
 2. Minä näen menninkäisiä ja vaikka mitä tyyppejä. Hyvä että paljastit sieltä puusta, pitkäksihän niiden aika siellä tuli. Yksi apinakin on joukossa ja taitaa koirakin olla.
  Hieno! Uusi taiteenalue on siis vallattu :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puussa oli piilossa monenlaisia kivoja asioita :) Minulla on nyt jokin ihmeen vimma kokeilla kaikenlaista uudenlaista ! Valtaamiseksi tuota kokeilua ei voi kutsua, mutta kokeeksi, kuinka uusi materiaali ja työkalu käyttäytyy käsissäni.

   Poista
 3. Näen puumiehen istuvan toisen ukkelin hartioilla.
  Ylhäällä koira haukkuu moista näkyä.

  Puunpinta on kaunista.
  Naulaa seinälle, ettet vahingossa polta uunissa.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai puumies ja ukkeli sekä koira :)
   Ihana tulkinta. Puunpinta on kaunis. Vien ehkä teokseni mökille, uunia ei kotona ole muuta kuin saunanpesä. Lankku on noin metrin pituinen, eli se ei mahdu saunanpesään :)

   Poista
 4. Oletpa sinä taitava taiteilija!! Minä ainakin näen siinä pari ihmishahmoa. Mikä on dremeli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, no eipäs nyt höpsitä, ei minua taiteilijaksi voi kutsua ;) Hauska kuulla, että näet pari ihmishahmoa. Dremeli on sähköinen monitoimityökalu, jossa on erinlaisia teriä ja hiontalaikkoja.

   Poista
 5. No voi senkura sentään! Mitä sinä taltoilla teet, kun remellä saat saman aikaseksi ja paljon nopeammin.
  Hieno veistos kaikkine hahmoineen. Äkkiä seinälle :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Senkura, senkura. Minunhan piti tehdä jotain aivan muuta, mutta kun tuo lankku nyt vaan kutsui minua kokeilemaan :) Niin, totta se on, että dremeli on ehkä parempi tälläiselle " hätähousulle", kuin taltat.
   Katsotaan, jos mökin seinälle veisin...

   Poista
 6. Ihmisiä istumassa toistensa hartioilla. Mikä muuten on dremel`Å aivan ihanan hieno. rakastan puuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäähän sitä aina seuraa olla hartioillakin. Hauskoja tulkintoja, kun kaikki katsovat eri silmin. Kerron hieman myöhemmin mitä itse näin ja mitä olen yrittänyt sieltä lankusta esille tuoda ! Dremeli on siis sähköinen monitoimityökalu, jossa on erilaisia teriä ja hiontalaikkoja. Minäkin rakastan puuta :)

   Poista
 7. kyllähän tuossa kuvassa näkyy paljonkin, ainakin minun silmille:) ylimmäisenä suojelus enkeli, toisena tyttö joka ojentaa kättä, keskimmäisestä en saa oikein selvää, sitten apina istuu kalliolla vahdissa ja alimmaisena käsi peukku pystyssä :)) tällaisia minä havannoin!

  VastaaPoista
 8. niin ja on muuten kaunis tämä työsi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Aivan älyttömän ihania havaintoja, myös sellaisia mitä en edes itse huomannut !

   Poista
 9. Herkullinen aloitus, astronautit Marsissa ihmettelevät maisemia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nam, Saas nähdä mitä astronautit seuraavaksi saavat ihmetellä ;)

   Poista