torstai 13. joulukuuta 2012

Mehiläisvahataidetta

Tiistaina oli taidepäivä. Menin Ainan luokse testaamaan ostamiani mehiläisvahavärejä, ja Aina kehitteli siinä minun mehiläisvahaa paperille silittäessäni hänen omasta mehiläisvahastaan värejä. Laitan linkin Ainan bloggaukseen, että näette mistä on kyse : Joulutouhuja

Mehiläisvahavärit ovat mielenkiintoiset ja aivan uusi tuttavuus. Näillä välineillä syntyy paperille mielenkiintoista jälkeä : Silitysraudalla siis sulattelin vahaa ja silittelin paperille. Sitten puutikulla viimeistelin, kun ohut vahakerros oli kuivunut. Tässä on tuotokseni.
23 kommenttia:

 1. Ainalla jo kävin ihailemassa tätä hienoa tekniikkaa. Näillä väreillä tulee niin kuultavaa, niin kaunista, herkkää. Haluaisin kokeilla myös. Ainalle jo kirjoitinkin, että tarkempia ohjeita, pliis... oikein rautalangasta. Tarttuuko se silitysrautaan, onko siinä jotain välissä, kuinka kuumaa värin täytyy olla?...Mitä värit maksavat....lisää, lisää tietoa :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis oikeastaan mehiläisvahaväreille on myynnissä sellaisia pieniä " silitysrautoja", joilla pystyy tekemään varmaankin tarkempaa ja pienempää jälkeä, ja oikein vahakolvejakin myydään. Minä päätin kokeilla näin ensiksi perinteisellä " kotiraudalla". Jos oikein innostun, ehkä hankin oikean raudan. Mehiläisvahan voi pyyhkiä helposti raudan pohjasta talouspaperilla pois, kun haluaa vaihtaa väriä. Rauta pitää olla miedolla lämmöllä, ja vahaa sulatetaan suoraan palasta ja eikun paperille silittelemään. Ei väliin mitään papereita. Tuo aloituspaketti maksoi 17,80. Aika riittoisaa vaha on, eli ei tarvitse paljon laittaa.

   Poista
 2. Minulle uusi tuttavuus nuo mehiläisvahavärit.Silitysrautakin tuossa hommassa tuntuu jännältä vaihtoehdolta.Pitääpäs kurkata Ainan postauskin.

  Hienoa jälkea tuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa ja erilaista puuhaa. Kannattaa kokeilla, on oikein luomumaalausta. Ei käryä :)

   Poista
 3. Upeaa jälkeä. Pehmeää kuin satu.
  Sillä aikaa kun odotat värien kuivumista, kipaisepas lukemassa tarina tai pari Tuulenkeinusta.

  VastaaPoista
 4. Ainalle jo sanoinkin, että teillä on ollut upea taidepäivä! Yhdessätekemisen riemua. Niin on upeat värit työssäsi. Minä en tuosta tekniikasta ymmärrä mitään, mutta hienoa jälkeä on syntynyt! Hyvä te♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava on välillä taiteilla yhdessä, kun yleensä yksin kotona värkkäilee :) Ei siinä ole sen kummempaa tekniikkaa, kuin vaan sulatus ja levitys. Minä vaan omasta päästäni keksin viimeistellä työni puutikulla.

   Poista
 5. Oo, ompas upeaa jälkeä! Minä muistan vain joskus ostaneeni lapsille mehiläisvahaliidut, en tiedä olisiko niilläkin saanut tehtyä noin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! Mehiläisvahaliituja en ole testannut, mutta luulenpa, että voisi onnistuakin.

   Poista
 6. Tuosta kuvastasi tuli hauska. Pieni linnunpoikanen rantaheinikossa odottelee emoaan.
  Nyt kaivataan lisätietoa. Kerro sinä hinnoista ja muusta. Minä katson sitten, voinko vielä lisätä jotain muuta.
  Oli mukava päivä kokeilla uutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös tullutkin, ei se aluksi tuolta näyttänyt, vaan oli hieman synkkä. Nyt linnunpoikanen sitten katselee ihmeissään. Kerroin tuohon Uunan blogikommenttiin vastauksia. Lisää sinä jotain, jos tulee mieleen. Minulla on jo muuten meille uusi testattava juttu, se on myös "luomutaitelua". Pidetään joku päivä sitten uusi taidepäivä. En kerro vielä mikä aine on jolla taiteillaan, mutta tiedän että sinulla on kotonasi tätäkin taideainetta :)

   Poista
  2. Saas kuulla ja nähdä, mitä olet taasen keksinyt !

   Poista
 7. Maalauksesi on valtameren pohjalta, kalakaunotar kolossaan!

  Enkaustiikka itsekin joskus kokeilin. Teimme ihan tavallisilla vahaliiduilla ja silitysraudalla, sellaisella tavallisella ja sileäpohjaisella.Kivaa oli! Välineitä löyttyy siis melkeinjoka kodista, että voi kokeilla. Nämä oikeat mehiläisvahavärit ovat varmaan parempia. Hienoa jälkeä ainakin sait aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkaustiikasta, eli vahamaaluksesta näyttää löytyvän netistä paljon tietoa. Välineitä on varmasti tosiaan monia mitä voi käyttää, kun käyttää vaan rohkeasti mielikuvitustaan. Mehiläisvaha on kyllä erittäin mielenkiintoinen materiaali, kun siihen olen nyt päässyt tutustelemaan :)

   Poista
 8. Mielenkiintoista! Mehiläisvahalla tuleekin upeaa jälkeä! On teillä ollut hauska taidepäivä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli hauska taidepäivä :) Mehiläisvahalla saa tehtyä todella paljon erilaisia pintoja.

   Poista
 9. Hienon näköistä jälkeä. Teillä oli kiva juttu, katsoin jo Ainan blogistakin tätä ja ihailin, tässä oli rohkeutta ja herkullisia värejä, katselee ihan ilokseen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! Herkullisia ovat värit, ne jotenkin oikein sulavat toisiinsa :)

   Poista
 10. Kaikkea uutta saa oppia, kun pitää silmiään auki.:)
  Onkohan Ainan mehiläisten vahasta tehtyjä värejä.

  Tenhoavaa taidetta, hunajan sulavia liikkeen piirtoja.

  Nyt valkeni Ainan mandalan tekniikat.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea uutta saa kunhan vain päättää testata. Tämän tuotokseni tein kaupan väreillä. Ainan värejä testailen, kunhan kulutan omani loppuun :) Hunajamaista taidetta, vaikka kenoovahaa onkin !

   Poista
 11. Hyvin silitetty, itsekin joskus kokeilin, mutta ryppyistä tuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! No, kokeile uudestaan, et ole ehkä malttanut silitellä kunnolla tai rautasi on ollut liian viileä :)

   Poista