torstai 16. elokuuta 2012

Kasvihuonechilit kypsyvät vähitellen

Kasvihuonechilit alkavat vähitellen kypsymään, mutta pitää olla peukut pystyssä ja toivoa, että on tulossa lämmin syksy, että kaikki ehtivät kypsyä. Mielenkiintoisia kasvatettavia chilit ovat. Ne vaativat paljon huomiota, jutustelua ja hoivaa :)

Tältä näyttää yksi chilirivistö. Muutama chili kasvaa kasvihuoneessa lisäksi omissa isoissa purkeissaan.Bolivian Rainbowiin tulee erivärisiä chilejä nimensä mukaisesti. Keltaisia ja liloja chilejä on oksilla.


Kaleidoskoopissa on paljon chilejä, mutta kaikki on vielä vihreitä.


Goat’s Weedissä on myös chilejä, jotka näyttävät aika hurjilta. Goat’s Weedin varsi ja lehdet ovat vaalean karvan peittämät. Chilit ovat raakana vihreät ja kypsyvät mustan kautta punaisiksi.

Birds Eye Babyssä on paljon pienikokoisia chilejä. Poika laskeskeli chilejä yhtenä päivänä ja totesi, että noin 125 chiliä odottaa kypsymistä. Muutama chili alkaa vasta punertamaan, eli vielä pari viikkoa ainakin täytyy odotella. Kotona olemme syöneet jo näitä chilejä. 7 kommenttia:

 1. On se hieno tämä sinun chilitarhasi. Tilaan noiden violettien chilien siemeniä muutaman ja ehkä Birdsejäkin. Ne ovat erikoisia väriltään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siementilauksesi on otettu vastaan. Toimitus myöhään syksyllä :)

   Poista
 2. Ovatko kaikki chilit yhtä tulisia? Miksi olet innostunut juuri chileistä? Mielenkiintoinen harrastus :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kaikki chilit ole tulisia. Eri lajikkeissa on omat pikantit makunsa, jotka tulevat esille ruoanlaitossa. Tein eilen munakasta, johon laitoin Italiano-chiliä ja oli hyvää..Innostuin chileistä, kun kirjoitin yhden chilijutun. Sen jutun myötä sain lahjaksi Suomen tunnetuimmalta chilimies Fataliilta chilin siemeniä, jotka sitten laittelin multiin. Hauska ja mielenkiintoinen harrastus, jota aion jatkaa läpi talven ja ensi kesänäkin. Haluatko sinäkin testata chilin kasvatusta ? Voin lähettää siemeniä :)

   Poista
  2. Taidan jättää chilit väliin,kiitos vaan, mutta haastan sinut Keittiölähikuvahaasteeseen.

   Poista
 3. Hurjaa! Tietysti niille pitää puhua, mutta pitääkö myös lannoittaa jotenkin. Taidat olla aikamoinen viherpeukalo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puheen lisäksi chilejä pitää hoitaa nyppimällä pois uusia lehtiversoja ja liikoja kukkanuppuja pois. Välillä olen ropsautellut ihan tavallista peruslannoitetta chilien multaan. En kutsuisi itseäni viherpeukaloksi, mutta tykkään kukista ja kasveista. Tykkään seurata kasvun ihmettä siemenestä :)

   Poista