maanantai 15. lokakuuta 2012

Mandala


19 kommenttia:

 1. Todella mielenkiintoinen mandala. En kuitenkaan osaa kuvitella sen viestiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän kertaiseen mandalaan piti sisällyttää 13 jotain tai sitten tehdä mandala siitä, mitä on unohtanut. Tämä on nyt sitä unohdettua !

   Poista
 2. Hienosti toteutettu mandala. Tästä voisi lukea syysmuuttoa, kalastusta, valmistautumista talveen, kaamosta, vaikka mitä. Toteutustapa mukavasti oivallettu jälleen kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upea mandala! Hienoa kiertoliikettä ja meren elävien kuviointia. Tässä on jokin metamorfoosikin käynnissä, vai onko se ruokakierto :-D

   Poista
  2. Kiitos ! Jotain metamorfoosia on käynnissä,ehkä antiikin kirjallisuudessa tapahtuvaa tarinaa ihmisen muuttumisesta esimerkiksi taian seurauksena toiseen muotoon, kuten eläimeksi tai sitten käynnissä on tapahtumasarja, jossa toukka muuttuu aikuiseksi joko suoraan tai välivaiheiden kautta.

   Poista
  3. Nyt taisi seota kaikki systeemitkin, ehkä metamorfoosi iski, mutta vastaanpa Ainalle, että kiitos, kiitos ! Monenlaista voi mandalastani lukea !

   Poista
 3. Herättää ajatuksiani monella tapaa. Keskellä avaruuden musta aukko, jota ympäröi tähdet ja planeetat.
  Toisena näkynä, mustan voin nähdä myös surun, pahuuden ja pimeyten ilmentymänä. Vastakohtaisena kontrastina valkeus, ilo, viattomuus.
  Voimakas mandala.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, että mandalani herättelee ajatuksia, niin sen on tarkoitus tehdä :)

   Poista
 4. Erikoinen ja niin ihanan täynnä kaikkia eläimiä, vaikka minkälaisia. Ovat ehkä talviunilleen menneet. yritin tutkia tekotapaa... tussityökö... vai ihanko sakset ja paperia....
  Oli miten oli, niin mielenkiintoinen on tämä. Minä tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tussia, eikä saksia, mutta paperille maalattu perinnemaaleilla. Ostin viime syksynä yhtä taulua varten maalit ja niitä oli jäljellä, joten otin ne hyötykäyttöön. Paperi oli mitä oli, joten se meni hieman ryppyyn mandalan keskustassa, mutta se sopii sen " pirtaan " ihan hyvin. Mukava, että tykkäät !

   Poista
 5. Ein filigranes, wunderschönes Mandala... da sehe ich ausser Fischen auch noch Tänzer, wundervoll!
  Herzliche Grüsse, Sichtwiese

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia taas kommentistasi. Kaloja ja tanssijoita näkyy juu :)

   Poista
 6. Hieno, minäkin tulin muka mandaloimaan, mutta en kehtaa niitä omia junttimaisia laittaakaan kun katselen muiden hienoja töitä, yhtä piirtelin illan ja melkein yön ja kadotin, paintilla vain sotkein:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että uusia mandaloiden tekijöitä löytyy. Rohkeasti vaan mukaan. Kaikkien työt ovat persoonallisia ja taidokkaita ! Niin myös sinunkin.

   Poista
 7. Eläväinen mandala, niin pinnaltaa kun kuvioltaankin. Unohdusta yritin keksiä pitkään, vaan maalisi unohdus onkin vaikea kuvasta havaita;) Hieno on mandalasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoksasit hyvin, että unohdetuilla maaleilla maalailin :) Toki unohdettuja oli nuo kuviotkin, tulivat sitten mielen syövereistä paperille.

   Poista
 8. Vauhdikas mandala, se ihan vyöryy eteenpäin vai meneekö se sittenkin taaksepäin, sinne unohduksen syövereihin. En ole ihan varma, mutta monta mielenkiintoista seikkaa siitä löytyy. Mutta se jää vaivaamaan tässä, että unohditko sen vahingossa vai haluaisitko unohtaa sen jonkin juuri nyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisipa paperille tulla unohdettuja asioita, mutta myös sellaisia jotka kenties haluaisin unohtaa juuri nyt ;) Itse katsoin työtäni kun se oli valmis ja ajattelin, että onkos tässä nyt jotain hieroglyfejä ?? Hassua, että ei aina itsekkään ole varma mitä mandalani yrittää kertoa minulle. Mandaloita on mukava tutkistella aina jälkikäteen, kun on jo unohtanut mitä niihin on tehnyt. Minusta on tullut ilmeisesti mandalisti :)

   Poista