keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Purkuhommat jatkuu

Purkuhommat jatkuvat hirsirakennuksella. Vintin kammareista olen jo muurit purkanut. Tänään jatkoin " pääpiipun" purkua. Sain sen aika hyvälle mallille, eli alakerran tuvan iso uuni alkoi purkaantua ylhäältä alas päin.


Tämän ison "pääpiipun"  kimpussa olin siis tänään. Melkoista touhua: Lapion ikkunasta ulos piipun ympärillä olevaa paloeristettä, eli hiekkaa. Sitten vain yksi tiili kerrallaan irti. Hidasta ja pölyävää hommaa.


Jatkoin purkuhommia, niin kauan kuin päivänvaloa riitti. Aika tyytyväinen olen päivän saannoksiini.


Vintin kammareiden puretuista muureista on lähtenyt jo aika monta tiiltä alakertaan. Tiiliä on laskettu alakertaan kuilua pitkin, yksi kerrallaan kantaminen portaita alas olisi ollut liian työlästä :) 


Käsintehtyjä tiiliä on porstuassa jo isot rivit. En tiedä mihin tiilet vielä vielä päätyvät, ehkä sisustusseinään...Komeita vanhoja tiiliä ovat ! 


Tässä alakerran tuvan iso uuni. Uunin yläosassa näkyy jo ilmaa. Sain siis purettua uunin yläosaakin.
On melkoinen urakka vielä edessä. Tästä uunista irtoaa nimittäin varmaan aika monta tiiltä :)
Pitäsiköhän vaihtaa ammattia ja alkaa piippujen sekä uunien purkajaksi ?10 kommenttia:

 1. Voi mahoton minkä urakan olet ottanut. Aivan kauhistuttaa tuo iso takka! Meillä kun piti purkaa vain pienen hellan piippu ja palomuuri. olin siinä aika tarkkana,ettei lattia vahingoitu ja se saatiinkin säilytettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on tapana ottaa aika isoja haasteita vastaan. Täytynee olla ripaus hulluutta aina, kun ryhtyy tällaiseen. Työn tekeminen on kuitenkin niin palkitsevaa, että se kannattaa. Näkee ainakin käsiensä tekemän työn :)

   Poista
 2. Tiedätkö, olen ihan mykkänä ihastuksesta ja kauhistuksesta! Sisustusseinä tiilistä kuulostaa aivan upealta!
  Nyt taidan kyllä lähettää sinulle paketillisen voimajuomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihastus ja kauhistus ! Sisustusseinä kuulostaa upealta, toivottavasti se joskus näyttää myös upealta :) Lähetä vaan paketillinen voimajuomaa, sitä tarvitsen !

   Poista
 3. Kun kunnostimme tornitaloa, ei tarvinnut yhtään muuria purkaa, nurkkien kakluunit saivat jäädä paikoilleen, mutta me vain kunnostimme talon, emme purkaneet sitä. Silti sain jonkinlaisen allergian jo sieltä, kai mädäntyneestä salin lattiasta. Eli pidäpäs kunnon suojukset silmillä ja naamalla, ettei tule ongelmia. Pöly kun on melkoinen, arvaan.
  Hattua nostan, olet sinä vaan eri epeli. Jotain tuollaista luovaa hulluutta minussakin oli nuorena, nyt se alkaa hiipua ja minusta on tullut varjossa makoileva jellona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen pitänyt hengityssuojainta ja välillä suojalasejakin :) Muurauslaasti pölyää todella paljon ja hiekkakin. Luovaa hulluttaa minussa on on aina ollut, ja toivottavasti tulee aina olemaan ;) Jellonat ovat sen verran nautinnonhaluaisia, että ne tykkäävät välillä myös makoilla. Uskon, että sinulla on vielä paljon luovaa hulluutta, siirry nyt sieltä varjosta valoon makaamaan, niin kyllä luovuus ja hulluus taas sieltä pirskahtelee.

   Poista
 4. Voi herranen aika mikä urakka Teillä/Sinulla on! Toivon sisua ja energiaa jatkossakin. Hienoja tiiliä, näitä ei enää saa, hirsiseinä ja tiili ovat hienoja elementtejä sisustuksessa. Ja näiden suojuksien suhteen yhdyn Uunaan, itse en pitänyt ja potenut koko syksyn mitä lie pölykeuhkoa:)

  Itselläni oli täysi pelkän romun rahtaamisessa, mutta varsinainen lämpöeriste eli melkein mullaksi muuttunut sammal jäi vielä, koska en remontoi sen kummemmin, mitä nyt LVI-juttuja, kyökinpuolta vähän ja kamaria paperoitu ja kellarista homehtuneet laarit ja muut(jotka olivat tulleet kun tuuletusaukot oli tukittu tiiviisti umpeen, ihmeellistä touhua?)siistitty pois ja ulkorakennukset siivottu.

  Kattokin olisi pitänyt uusia, sitä paikattiin ja talon ulkovuorikin, jotenkin tuntuu kurjalta ja turhalta kun ei voi myydä eikä silti asuakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, olethan se sinäkin saanut paljon aikaiseksi ! Hienoa, että olet siivoillut romut pois ja kunnostanut taloa. Mitä sinä meinaat talollasi tehdä ? Onko se kesäpaikkana ?

   Poista
 5. Huh huh, melkoinen urakka! Mutta varamasti on vaivan väärti. Meilläkin vanha talo, jossa remonttia piisaa, tutun näköisiä tunnelmia siis. :) Erään tuttuni luona on tehty tuollaisista vahoista tiilistä koristeseinä, ja on totisesti upea. Siihen on jätetty aukkoja tuikkulyhdyille, joten talvi-iltoina se on mahtava katseenvangitsija.

  VastaaPoista
 6. Mahtava on tuo uuni. Mutta sehän on ollut pirtin ehkä ainoa lämmönlähde pakkasillakin. Kova urakka on vielä teill, mutta kyllä se siitä.

  VastaaPoista