maanantai 21. tammikuuta 2013

Tutustuin metsän salaisuuksiin

Rakastan samoilla metsissä. Olen tänäkin talvena tarponut lumihangessa aika usein, ja ihaillut metsän salaisuuksia. Ja kun sain käsiini Metsän salaisuuksia-kirjan en voinut olla sitä lukematta vaikka takakannessa sitä suositeltiin oikeastaan mummoille ja lastenlapsille :)  Tämmöinen suositus herättää aina minussa mielenkiintoa, kun kirja on kohdistettu ns. tietylle lukijakunnalle. Vaikka en olekkaan vielä mummo, niin ihastuin kirjaan.

Kirjan tarinoiden kuvitus lumosi minut. Piirustukset ovat kuin Martta Wendelin suomalaisia maalaiselämän tapahtumia. Sain kirjan sivuilla tutustua Tuulikin silmin kauan sitten tapahtuneisiin asioihin, eläimiin, lapsiin sekä aikuisiin. Kirjan nimen mukainen tarina Metsän salaisuus kiehtoi minua eniten. Metsän kuningas tuo ihana partasuinen hymyilevä mies, Ilmatar tuo liehuvainen sinihelmainen sekä hopean kultainen Kuutar veivät minut seikkailulle, jotta löytäisin metsän salaisuuden. Ja löysinhän minä sen, koska he olivat niin ihania oppaitani :)

Koulumatka koskemattomilla hangilla hiihtäen, ja nyrjähtänyt nilkka sekä isän hevoskyyti kotiin oli koskettava , lämminhenkinen tarina.

Suosittelen kirjaa siis muillekkin kuin mummoille ja lapsenlapsille, sillä toki kaikki haluavat varmasti tietää mikä on Nappi Naponen, miksi keijut itkevät ja mitä Suomen sotilas teki metsässä ?


                     Tässä kuvassa näette ihanat oppaani, jotka johdattivat minut Metsän salaisuuksiin.Voihan itku. Aina kaatui suksillansa, ja nilkka nyrjähti.


Jos tekin haluatte tutustua Metsän salaisuuksiin, kannattaa vierailla  Adlibris-nettikirjakaupassa.


8 kommenttia:

 1. Ihana nähdä tarinoiden kuvitusta näin suurina kuvina. Olisi ollut kiva, jos ne olisi saanut kirjaankin näin suurina. Mutta tiedän kokemuksesta, että suuret värikuvat ovat tosi kalliita ja kirjan kokoa olisi sitten pitänyt muuttaa. Nyt kirja on niin kivasti käteen sopiva.
  Eikö ollutkin mielenkiintoista lukea ja päästä ihan eri aikaan kurkkaamaan. Tarinat vievät täysin mennessään.

  VastaaPoista
 2. Kuvat olla kyllä todella kauniita. Kirja oli erittäin mielenkiintoinen lukukokemus. Oikein sopiva minun makuuni, kun tykkään vanhasta ajasta.

  VastaaPoista
 3. Olihan tuo kiva kun sait kirjan. Minä tilasin SusuPetalin kirjan, mutta ei se ole tullut, mikä lienee syynä.
  Metsän salaisuuksiin on tulossa jatkoa! Joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maltahan odotella, minäkin jouduin odottamaan tovin :) Hienoa kuulla, että jatkoa on tulossa !

   Poista
 4. Metsänsalaisuus on lukusisällykseltään ja kuvitukseltaan oikein onnistunut teos.

  VastaaPoista
 5. Olipa mukavia kuvia, tosi hienosti tehty ja Ihanat raikkaat värit ja tunnelma.

  VastaaPoista
 6. sehr schöne Bilder, aus der alten Zeit!

  VastaaPoista