tiistai 3. heinäkuuta 2012

Varkaat Chili-diivojen kimpussa

Niinkuin aiemmin kirjoitin, että chilit ovat aika diivoja. Tuntuu välillä, että mitenköhän niiden kanssa pärjäilen.Olen nyppinyt niistä varkaita, grillivarrastikuilla tehnyt reikiä multaan ja lannoittanut. Se on kyllä tullut selväksi, että toiset chilit tykkää minun hoidosta, mutta osa sitten juonittelee. No, joka tapauksessa satoa on jo kasvamassa. Hassuinta asiassa on se, että kasvihuoneessa kasvatuksessa olevat chilit ovat jäljessä kotichilejä. Ei kyllä mikään ihme kuin kesäsäät ovat olleet näin ankeat. Minulla on kasvihuoneessa lämpömittari, joka näyttää vuorokauden alimman lämpötilan. Toissayönä asteet olivat olleet +2,4. Jos chilit olisivat olleet maantasalla ne olisivat varmasti paleltuneet.

Tässä muutama kuva kotona ikkunalaudalla kasvavista chileistä :

                             Italiano näyttää kasvattavan kaikki chilit aivan latvaan.


                            Brasileira Marinbondo tekee chilejä alaspäin, keskellä oksia.


Bird"s Eye Babyssa chilit kasvavat myös oksien keskellä. 

Tässä sama Bird"s Eye Baby kasvihuoneessa. Se on paljon vaaleampi, ja chilin alut ovat pienempiä.


4 kommenttia:

 1. Voi kuin on jo isoja, minullahan ne ovat kasvihuoneessa, mutta kukkia on vasta yhdessä. Kasvihuoneen lämpötila vaihtelee niin paljon, etteivät ne taida oikeian tykätä siitä.

  VastaaPoista
 2. Chilit näyttävät olevan aika tarkkoja kaikkien asioiden suhteen.
  Kastelu, valo ja lämpötila pitää olla balansissa koko ajan muuten ne murjottaa :)
  Hyvältä kuulostaa kuitenkin, jos edes yksi kukka on sinunkin chilissä.

  VastaaPoista
 3. Kasvihuone on nyt ollut tosi kostea, kun on satanut niin paljon. Hiki valuu aamuisin lasia pitkin. Silti onneksi tomaatit ja kurkut ovat kasvaneet hurjasti. Juuri leikkasin Ainan (vai Hiltako se oli)neuvosta latvan poikki, koska kukkakerroksia on jo seitsemän. En millään olisi raaskinut, mutta haluan muutaman tomaatinkin.

  Sinulla on hyvin hallinnassa eri lajit :-)

  (Missäs lukijagadget viipyy ;-D)

  VastaaPoista
 4. Minun kasvihuoneessa kukkii chilien lisäksi myös yksi kurkku ja neljä erilaista tomaattia. Niissä on kukkia ja varkaita olen katkonut. Latvoja en ole katkonut vielä. Saavat kasvaa vielä hieman lisää korkeutta. Toivottavasti saan kuitenkin muutaman tomaatin ja kurkun minäkin. Vai hallinnassa eri lajit...No, sanotaan ennemminkin, että olen aika ennakkoluuloton kaikkien asioiden suhteen ja haluan aina kokeilla jotain uutta. Ihmetellä ja seurailla mitä tapahtuu. Sinun pyynnöstäsi kävin katselemassa sivulleni lukijagadgetin :) Nyt sinne vaan pitäisi saada lukijoita. Vanha blogini on monelle tuttu, mutta tämä uusi vieras. Jos haluat tutustua vanhaan blogiini käy katsomassa : http://perhotar.vuodatus.net

  VastaaPoista