keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Päiväretki Kalajoelle

Aamulla starttasin autoni ja kävin nappaamassa Ylivieskasta entisen työkaverini kyytiin.
Suuntasimme auton keulan kohti Kalajokea. Ensin ajelimme yhdelle kirpputorille. Niin kuin tiedätte Perhottaren kirpputorikäynnit ovat sellaisia ettei ostoksitta tahdo pois päästä. Hurahdin taas kerran, ostin vanhan gramofoonin. Olen niitä pitkään ihaillut, ja tämä yksilö suorastaan vaati päästä mukaani :) Komea yksilö, eikös vain ?

Matka jatkui ja päätin, että reissulla ei enää poiketa muille kirpputoreille. Ajoimme Plassille ja kahvittelimme ystäväni tekemillä piknik-eväillä. Kävelimme sen jälkeen katselemaan lasitaidetta, ja sitten hyppäsimme taas autoon. Ajoimme kalasatamaan.


Ensimmäisenä menimme ihailemaan laiturissa olevaa Ansio-kaljaasia. Harmi vain ettei päästy kokeilemaan miltä sen kyydissä tuntuisi istua.Jatkoimme matkaamme kävellen meren rantaan. Istuimme kivikkoon ihailemaan merta.
Tiedättekö mitäs nämä on ? Mietin sitä ja hoksasin, että veneet voivat parkkeerata itsensä näihin. Voinhan tietty olla väärässäkin...

Mielenkiintoisen näköinen laituri oli myös rannalla.
Kivet ja vesi. Kauniimpaa kaksikkoa saa etsiä. Ihanan rauhoittavaa oli kuunnella meren rannalla veden liplatusta.Seurasimme kun rantaan tuli kalastusaluksia. Sanoin ystävälleni, että nyt lähdetään kyselemään kalastajilta meille kotiinviemiseksi siikoja. Pian saimme muovipusseihimme siikoja ja silakoita. Sain samalla myös kutsun, että jos innostusta löytyy voin tulla joku aurinkoinen aamu rantaan, niin pääsen merelle kalastajan matkaan. Oli niin houkutteleva tarjous, että se pitää tänä kesänä vielä joku aamu tehdä, eli mennä aikaisin aamusella rantaan ja hypätä kalastajapaatin kyytiin.


Nyt kalat ovat savustumassa meidän pihalla olevassa savustamossa. Nam, nam, kohta herkutellaan.


7 kommenttia:

 1. Minäkin rakastan kiviä ja vettä, mutta missäs ne kuuluisat Kalajoen hiekat ovat? Oleme niitä tulossa kesällä katsomaan, mutta jos kivet ovat syöneet kaiken hiekan, pitää harkita uudelleen ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ne hiekat on jo niin nähty.. ;)
   Hienot ovat Kalajoen hiekat kyllä oikeasti, mutta jos haluaa nauttia rauhallisesti melkeinpä itsekseen, niin rauhaa löytyy enemmän muilta rannoilta. Pitää ne hiekat kuitenkin minunkin käydä joku päivä tarkastamassa, että eivät ole kadonneet :)Suosittelen ehdottomasti, kannattaa käydä Särkillä hiekkarannat katsomassa.

   Poista
  2. Kiitos, hyvä tietää, että hiekat ovat tallella. Sinne varmaan suunnistamme tästä muutaman viikon päästä.

   Poista
 2. Onpas hieno gramofoni! Aaah, tuoretta silakkaa. Jos menet kalastajan kyytiin, niin minulle pussillinen silakoita kiitos :-) Niitä ei enää kaupasta kokonaisena saa.
  Teillä on ollut hieno retki kaikkinensa.

  VastaaPoista
 3. Pitää vielä hankkia savikiekkoja, että pääsen gramofonista nauttimaan. Hieno retki oli. Tilasimme auringonpaistetta myös ja sitä saimme. Tuon sinulle pussillisen silakoita, jos joku aamu hyppään kalastajan kyytiin. Ehkä ensiviikolla...

  VastaaPoista
 4. IHANA gramofoni! Muutenkin niin hauskaa oli retkelläsi. Ne möykyt siellä vedessä..... hhmmmmm.... oliskohan siinä joskus ollut pitkä laituri? Ja kaiken kauniin jälkeen herkullista savukalaa, nam namskis! Kiitos!

  VastaaPoista
 5. Saattoipa hyvinkin olla pitkä laituri. Ole hyvä !

  VastaaPoista