sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Syyskuun sirkat sirittelivät

Tänään oli aivan mahtava sää. Istuskelin monta tuntia kalliolla ja kuuntelin sekä katselin luonnonihmeitä. Minulla oli kalliolla oikein oma orkesterikin. En häirinnyt heidän soittojaan laulullani, vaan istuin ja kuuntelin ihan hiljaa.
Heinäsirkat ovat sirittäneet tänä kesänä vähemmän, koska on ollut niin sateista. Tänään ihailin siis heinäsirkkojen soittoa, ja konttailin kuvaamassa näitä vikkeliä veijareita.


Tässä on herra Vihreä. Tämä herra soitteli oikein kunnon serenadeja. Oli ilo kuunnella.Pienempi on herra Punainen. Pienemmän herran ei tarvinnut hävetä yhtään soittotaitojaan. Vaikka oli pienempi koko ja lyhyemmät koivet, niin kyllä siritys kuulosti komealta. Punainen herra oli tosi vikkelä, loikki koko ajan paikasta toiseen. Sain kontata tämän herran perässä ihan tosissaan. 9 kommenttia:

 1. Hyi minulla tulee vain kotisirkkakavalkadi näistä aina mieleen, mutta olen kuulut vielä sirityksiä monenakin kauniina päivänä ja iltasellakin.. Hienoja kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyi :) Minäkin olen noin 15 vuotta sitten kokenut kotisirkkojen soittamista. Asuin rivitalossa, ja yöllä alkoi aina siritys, Se ei ollut mukavaa kun mietti, että milloin ne mönkivät sänkyyn viereeni. No, ongelma selvisi, kun rivitalon yläeristeet myrkytettiin, uusien eristeiden mukana oli tullut kotisirkat, jotka pitivät hereillä varmaankin koko rivitalon asukkaat.

   Poista
 2. Hieno konsertti! Olikos sirkkojen nimet oikeasti herrat Vihreä ja Punainen? Kysyitkös niiltä? Varmaan kysyitkin, ethän muuten voinut tietää. Käy kuitenkin lukemassa nimitarina blogissani ja kerro, mitä mieltä olet siitä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät herrat halunneet kertoa oikeita nimiään, kun halusivat pysyä tuntemattomina taiteilijoina, siispä nimesin ne värien mukaan ;) En edes ole varma olivatko he herroja, kun en ole tutustunut heinäsirkkojen biologiaan niin tarkkaan, että tietäisin :) Oletin tietysti ettei naisilla ole noin paksut reidet, joilla ne soittelisi..

   Poista
 3. Voi näitä sinun ötököitä! Ihan nauruksi pisti, kun kuvittelin näyn sinut loikkakonttaamassa sirkan perässä:))))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ötököitä juu, konttaan useinkin kameran kanssa niiden perässä ! Kyllä se pistäis varmasti naurattaan, jos olisi vieressä seuraamassa. Siinä olisikin sinulle hyvä piirustusaihe. Voisit piirtääkin seuraavaksi huoneentaulun, jossa Perhotar loikkakonttaa heinäsirkkojen perässä :)

   Poista
 4. Olet nöyrtynyt pienten edessä, mutta palkinto on komea ja musiikki tuli kaupanpäälle. Hienot kuvat herroista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienet pistää nöyrtymään, ja on pakko yrittää päästä niiden tasolle, että saa valokuvia ;) Hienoja herroja ne oli, taisivat soitella sinullekkin silloin kun olimme kalliolla. Me ei vain silloin otettu loikkakonttauksia, että olisimme herrat nähneet :)

   Poista
 5. Oletpa onnistunut saamaan hienoja kuvia soittajapojista!

  VastaaPoista